Meklēt šajā emuārā

2009. gada 9. decembris

Barošana

Ir ļoti svarīgi šinšillas pareizi barot, jo biežākais šo dzīvnieku nāves cēlonis ir dažādas gremošanas trakta saslimšanas. Šinšillu barošanai vispiemērotākie ir zooveikalos nopērkamie granulveida maisījumi, kas gatavoti no zāles miltiem un bagātināti ar olbaltumvielu un vitamīnu piedevām.

Noteikti vajadzīgs arī siens un zariņi graušanai: ābeles, vītola, bērza vai papeles, vīnogu dzinumi. Citādi šinšillas, kā jau grauzēji, izlaistas no būrīša, ķersies klāt vadiem, mēbelēm un paklājiem. Pārējo koku un krūmu zarus labāk nepiedāvāt, jo tie var izrādīties indīgi šinšillām. Savu mīluli varat pacienāt arī ar pieneņu lapām, žāvētiem augļiem un riekstiem, taču jāatceras, ka nedrīkst
aizrauties. Sausā barība šinšillām dienā vajadzīga pavisam nedaudz, jo viņas galvenokārt pārtiek no zaļbarības un siena.

Būrītī nepieciešams piekārt arī ūdens trauku, lai gadījumā, ja dzīvnieciņš vajadzīgo šķidrumu nav uzņēmis ar barību, varētu padzerties. Turklāt jāielāgo, ka ūdens jāmaina katru dienu, lai tas vienmēr būtu svaigs.




















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru